• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vis alle produkter


Avansert søk

Forfattere

SATSNINGSOMRÅDER OG KOMMENDE UTGIVELSER

I første omgang ønsker St. Olav forlag å dekke opp flere av Kirkens interne behov, først og fremst katolske barnebøker. Det finnes svært mye god, felleskristen barnelitteratur. Såkalte ”særkatolske” temaer finnes det imidlertid svært lite av - for eksempel om Maria, helgenene, paven osv. Vi har allerede siden 1. juli 2009 utgitt fem titler for barn (se kategorien barnebøker), og neste barnebok blir en minnebok til førstekommunion (februar 2011).

Å finne gode titler for ungdom er en større utfordring, men står også høyt oppe på prioriteringslisten.

Pavens nyeste encyklika Caritas in Veritate i norsk oversettelse publisert i juni. Pave Benedikt XVIs meget gode refleksjoner over og presentasjon av apostlene og de første kristne, samt oppfølgeren om kirkefedrene er planlagt utgitt høsten 2010. Dessuten publiserer vi i høst Enzo Bianchis nye bok om bønn på norsk. Bianchi er prior i det velkjente Bose-klosteret i Italia, som har en sterk økumenisk profil - ikke minst i forholdet mellom øst og vest. Det annet Vatikankonsils dokumenter vil før jul og for første gang utgis i ett bind, med en kort presentasjon. P. Olav Müller SS.CC. kommer med bok med anektoder fra sitt lange presteliv, samt et utvalg av sine mange skattede foredrag. Dessuten utgir vi den velrennomerte amerikanske katolske skribenten, bibelteologen og apologeten Scott Hahns nye bok "Signs of Life", hvor 40 katolske tradisjoner og skikker forklares ut fra deres bibelske grunnlag. Thomas av Kempis klassiker og bestselger Kristi etterfølgelse utgis i sommer i ny utgave, da den er utsolgt fra forlaget. Den nye utgaven kommer i et lite gave-/lommeutgave med gullsnitt, lesebånd, bibelreferanser osv. Vi har også gleden av å meddele at vi har fått rettighetene til å utgi boken Saints and Sinners - a history of the Popes av den velkjente forfatteren Eemon Duffy. Dessuten arbeider sr. Ann Elizabeth fra Tautra med en andaktsbok med små refleksjoner over dagens responsoriesalme. Det arbeides også med flere andre titler, blant annet små biografier over Johannes Paul II og kardinal Newmann (fra Catholic Truth Society), samt en bok om norske konvertitter. Følg med på våre nettsider, på www.katolsk.no og i St. Olav - katolsk kirkeblad for annonsering av disse og øvrige nye utgivelser.

Vår omfattende backlist består av mange katolske klassikere om spiritualitet, teologi, mystikk, liturgi osv.

Vi håper at våre utgivelser vil være til inspirasjon og glede for alle som ønsker informasjon om og fordypning i katolsk tro, tanke og liv.

 

 

Sist oppdatert tirsdag 13. juli 2010 12:36