• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vis alle produkter


Avansert søk

Forfattere

E-post Skriv ut PDF

SEGL 2018 - Kristen, rett og slett!

Mere Christianity er tittelen på en av C.S. Lewis’ mest kjente bøker. Uttrykket er vanskelig å oversette til norsk, men «kristendom – rett og slett» dekker langt på vei forfatterens anliggender.

Hovedtemaet for dette nummeret av vårt katolske årsskrift – det syvende SEGL – peker i samme retning. Her belyses noen konkrete dimensjoner ved det å være kristen i sin alminnelighet – å være «kristen – rett og slett»! Uttrykket Mere Christianity dekker også et viktig aspekt ved ordet «katolsk»: en helt vanlig kristendom som fremholder og praktiserer det som har vært «trodd overalt, til alle tider og av alle».

Årets SEGL-person er erkebiskop Oscar Romero av San Salvador, som ble myrdet ved alteret i 1980 for sitt sterke forsvar for de fattige i det blodige El Salvador. I likhet med alle Kirkens hellige kvinner og menn, ble hans liv et konkret uttrykk for hva det vil si å gjenspeile og kroppsliggjøre evangeliet i sin samtid, og hans martyrium viser hvor dramatisk Kristus-etterfølgelsen kan være selv i vår tid.  Erkebiskopen ble helligkåret 14. oktober i år, og sterke og gripende sitater av «Romero den modige» krydrer hele årets SEGL.

BLA I BOKEN |  kr 298  |  KJØP

Sist oppdatert mandag 31. desember 2018 12:24